Известие

Collapse
No announcement yet.

относно 147 1.9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• относно 147 1.9 jtd

Обикалям да си търся 147 дизел. Инетерсува ме при колко оборота почва да дърпа тоя двигател и другата работа от турбото трябва ли да се чува свистене или не. Днес пробвах една и се чуваше леко просвирване когато падат оборотите между 2000-1500. В ускорението сравненена със 156 1.8 ми се струва мудна.

Сърцата са по-капризни от умовете.

коя ти се струва мудна неразбрах? дизела или 1.8 бензина?

Comment

Ако е по-мудна от 1.8 бензина,значи не е наред...
      156 2.4jtd 170+к.с.(remap) 2001г. Sportwagon -EX
      Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Comment

ако е без чип може и да е по мудна. знам ли. карал съм мареа като моя двигател ама без чип

Comment

Дизела ми се струва муден.

Comment

Колегата Vovata е твоя човек Имал е и двете http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=477

На диагностиката излизат повечето болежки
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
              Обикалям да си търся 147 дизел. Инетерсува ме при колко оборота почва да дърпа тоя двигател и другата работа от турбото трябва ли да се чува свистене или не. Днес пробвах една и се чуваше леко просвирване когато падат оборотите между 2000-1500. В ускорението сравненена със 156 1.8 ми се струва мудна.
              Бягай,1,9 на 2ра и 3та при нормален мотор пуска АСР и не свести(това свестене се чива по скоро при 1,9 140 но не и при 115) ,като мудност според 1,8 не би трябвало да го усетиш защото разликата е малка,все пак 1,8 върви повечко
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Колата се изтрелва от около 2000 об/м,леко просвирване на турбото не е проблем при ускорение. Нетрябва да е по мудна от 1.8тс а в движение еластичноста на жтд е почти двоина от тс.

П.П. имаи предвид,че съм с чип.
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Мерси

Comment

и моята от около 2000 рпм тръгва бесно
                    свирката отпред си се чува закратко отчетливо че е жива ... а относно АСР-а не съм го видял да "примигва" на сух асфалт .. на мокро вече си личи че сработва ...
                    а иначе 115 коньовата требе върви сток горе-долу кат 1.8 според мен ... или поне така съм виждал ...
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                      и моята от около 2000 рпм тръгва бесно
                      свирката отпред си се чува закратко отчетливо че е жива ... а относно АСР-а не съм го видял да "примигва" на сух асфалт .. на мокро вече си личи че сработва ...
                      а иначе 115 коньовата требе върви сток горе-долу кат 1.8 според мен ... или поне така съм виждал ...
                      Моя и на сух премигва при по-тежък крак,леко вдига предницата и се изтрелва при което лампата светва 1 2 пъти и скоро след това съм вече на 3та.
                      Когато взимах Алфата(Предишнаа кола ми беше Мареа 105) си мислиш че няма да върви повече,предвид и долу горе еднаквата маса,обаче разлика има и то каква
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                      X